Lees online  |  Afmelden
O2pz
Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg
Nieuwsflits april  2020
30 april 2020
 
Eerste O²PZ nieuwsflits
Voor u ligt de eerste O²PZ nieuwsflits. Juist nu palliatieve zorg onverhoopt volop in de spotlights staat en we minder contact met u hebben, willen we u als relatie goed blijven informeren. In deze nieuwsflits vindt u daarom een samenvatting van onze laatste rapportage aan ZonMw, een artikel met leestips en de recent gepubliceerde artikelen, waaronder het artikel over het zakkaartje 'Palliatieve zorg in coronatijd'. Voel u vrij om deze nieuwsflits door te sturen. Let goed op elkaar en uzelf! 
O²PZ
‘Belangrijke stappen gezet: programma kan ook nu doorgaan’
O²PZ biedt subsidieverstrekker ZonMw achtwekelijks een rapportage aan over de voortgang van het programma. Deze rapportage is in dit artikel te downloaden. Vanaf nu zullen wij u informeren over de voortgang van het programma via interviews met Marijke Dericks-Issing.
Lees meer
 
Leestips
Er verschijnen vele interessante artikelen over palliatieve zorg voor u als onderwijs maker. In dit artikel vindt u een aantal artikelen uitgelicht. 
LEES MEER
 
Onlangs verschenen artikelen op O2PZ.nl
Zakkaartje palliatieve zorg in coronatijd
Wil je in deze tijd palliatieve zorg verlenen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Het zakkaartje palliatieve zorg in coronatijd geeft je concrete handvatten. Je vindt het kaartje hier.
Lees meer
 
Help jij mee palliatieve zorg beter op de kaart te zetten binnen het mbo?
Het optimaliseren van het onderwijs lukt alleen in samenwerking met het onderwijs. Daarom zoeken we nog contact met zo'n twintig mbo's. Geinteresseerd? Bekijk hier wat er van je verwacht wordt.
Lees meer
 
Opnieuw bewijs; aandacht voor palliatieve zorg in het onderwijs is noodzakelijk!
Nog onvoldoende bewustzijn dat palliatieve zorg ver vóór de laatste levensfase begint.
Lees meer
 
‘Als zorgverlener ben jij de stem van de cliënt’
Een interview met Els Prikker (verpleegkundige en docent verpleegkunde bij Avans Hogeschool) over de meerwaarde van werken in multidisciplinaire teams voor
palliatieve zorg.
Lees meer
 
Contact
www.o2pz.nl
VUmc
Van der Boechorststraat 7
1081 BT Amsterdam

Postbus 7057
1007 MB Amsterdam
T: 020 – 444 4272
 
Social
o2pz
@O2PZ_VUmc
 
ZonMw
Aanmelden  |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden